A Kerékpárral 7 határon át pályázatra május 5-ig lehet jelentkezni

A határon átnyúló kerékpártúrák megvalósításához nyújt támogatást idén is a Kerékpárral 7 határon át pályázat, amelyre május 5-ig lehet jelentkezni – közölte a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet hétfőn az MTI-vel.

Kiemelték, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium idén is támogatja a határon túli kerékpáros túrák szervezését, amelyek lehetőséget biztosítanak a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítésére, a határmenti térségek kulturális, történelmi, építészeti és természeti értékeinek felfedezésére.
A fenntartható és egészséges közlekedés népszerűsítése érdekében akár 700 000 forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető kerékpáros rendezvények megszervezéséhez. A támogatás a biztonságos közlekedésre nevelést, a gyakorlati kerékpár-használati ismeretek megszerzését, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjedését is ösztönzi.
A közlemény szerint a KTI utófinanszírozásos formában nyújt vissza nem térítendő támogatást a kedvezményezetteknek. A pályázati felhívás a kti.hu/7hataron/ oldalon érhető el.