Támogatja Georgia európai uniós csatlakozását Magyarország

Magyarország támogatja Georgia európai uniós (EU-) csatlakozási szándékát – hangsúlyozta Tuzson Bence igazságügyi miniszter a Rati Bregadze georgiai igazságügyi miniszterrel közös sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

A tárcavezető úgy fogalmazott, Magyarország érdekelt abban, hogy Georgia uniós tagország legyen, és támogatni fogja, hogy az EU minél előbb megadja az országnak a tagjelölti státuszt.
“Magyarország abban érdekelt, hogy Kelet és Nyugat találkozzon egymással” – jelentette ki a miniszter, hozzátéve: “Magyarország olyan hely szeretne lenni, ami találkozási pont”. Szavai szerint a fejlődés garanciája, ha “nem elzárkózunk egymástól, hanem közelebb hozzuk” a partnereket egymáshoz; ehhez kiváló hely Magyarország.
Rati Bregadze megköszönte Magyarország támogatását az EU-csatlakozás ügyében, valamint azt, hogy Magyarország folyamatosan kiáll Georgia szuverenitása és területi függetlensége mellett.
“Számunkra rendkívül fontos az euroatlanti integráció, a georgiai nép is ezt választotta, emellett szavazott” – húzta alá.