A nyugdíjas éveire a magyarok 39 százaléka havi rendszerességgel tesz félre

A magyarok 39 százaléka saját bevallása szerint odafigyel, hogy havi rendszerességgel tegyen félre valamennyit nyugdíjas éveire – derült ki a Generali Biztosító legfrissebb reprezentatív kutatásából, amelynek megállapításairól hétfőn tájékoztatták az MTI-t.

A társaság közleménye szerint a nyugdíjtakarékossággal kapcsolatos tudatosság némileg csökkenő tendenciát mutat az elmúlt években, de ez nagy valószínűséggel nem a tájékozottság és elkötelezettség hiányára, hanem az anyagi lehetőségek bizonytalanságára utal.
A közlemény idézte Schaub Erikát, a Generali személybiztosításokért felelős igazgatósági tagját, aki rámutatott: a megkérdezettek szerint érdemes mihamarabb elkezdeni a felkészülést a későbbi anyagi biztonságuk érdekében, és ezt már a 18-29 korosztály is így gondolja.
A felmérés szerint a 18-65 év közötti magyarok átlagosan 30 ezer forintot tudnak félretenni havonta, habár ők maguk is úgy vélik, hogy ennek csaknem háromszorosát kellene megtakarítaniuk ahhoz, hogy biztonságban tudhassák magukat idős korukban. A legjobb helyzetben a fővárosban élő, magasabb iskolai végzettséggel rendelkező, 40 év alattiak vannak, többnyire ők tudnak havi 50 ezer forintot meghaladó összeget elkülöníteni jövőjükre.
A Generali az egyik legnagyobb globális biztosító és alapkezelő vállalat. A vállalatcsoport 50 országban működik, teljes díjbevétele 2021-ben 75,8 milliárd eurót tett ki. A Generali Csoport világszerte közel 75 ezer munkavállalót alkalmaz, és 67 millió ügyfelet szolgál ki.