Az atlétikai világbajnokság rendezvénye a világ legjobbjai közé tartozik

Az atlétikai világbajnokság rendezvénye és a stadion a világ legjobbjai közé tartozik – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő kiemelte: a sportolók viszik Magyarország jó hírét, “maguk a sportolók szuperlatívuszokban beszélnek Budapestről, a magyarokról”. Most a külföldiek azt mondják, hogy “jó házigazdák vagyunk, ez egy rendes ország, ahol mindenkit szívesen fogadnak, egy barátságos ország, és mondjuk ki nyugodtan, hogy egy olyan ország, ahol a szeretetnek a keresztény gyökerei még léteznek” – fogalmazott.
Azt is mondta: mindeközben “megy a sporton kívüli élet is ezekben a létesítményekben”. Az idei évben több koncert volt a Puskás Arénában, mint futballmeccs, “tehát az a károgás, hogy ez egy kidobott pénz, meg csak a sportról szól, meg hogy ez csak hobbija néhány embernek, ideértve a miniszterelnököt”, egész egyszerűen nem igaz, mert ezek a közösségi terek “a sporttól függetlenül minden jóakaratú magyar embert szolgálnak, kulturális eseményeknek, konferenciáknak, hatalmas rendezvényeknek adnak teret” – hangsúlyozta.
Hozzátette: “nem áll meg a nyugati világ kulturális produkcióinak áramlata Bécsnél, az most már eljön Budapestig”.