Rendkívüli béremelés a Budapest Airportnál

A Budapest Airport 10 százalékos rendkívüli béremelést hajt végre 2022 októberében, a BUD csoport dolgozói novemberben már a megemelt bért kapják – közölte a budapesti repülőteret üzemeltető társaság pénteken az MTI-vel.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy 2022 márciusában már átlagosan 13 százalékkal – bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal – emelték a munkavállalók bérét.
A társaság a jelenlegi gazdasági helyzetet mérlegelve döntött a rendkívüli béremelés mellett – írták a közleményben. Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport HR igazgatója a közleményben rámutatott: az infláció és a megemelkedő rezsiárak nehéz helyzetbe hozták a magyar munkavállalókat.
Az MTI érdeklődésére a Budapest Airport közölte, a csoport létszáma jelenleg 1379 fő, a bérfejlesztés a teljes csoportot érinti.
A vállalat a 2021-es pénzügyi évet 143 millió euró nettó árbevétel mellett 87,6 millió euró veszteséggel fejezte be, az előző évinél a bevétel 25 millió euróval volt több, a veszteség 22 millió euróval kevesebb.
A Budapest Airport részvényeinek 55,44 százaléka az AviAlliance, 23,33 százaléka a Malton, 21,23 százaléka a Caisse de dépôt et placement du Québec tulajdonában van.