Fidesz: a baloldal se a nyugdíjemelést, se a rezsicsökkentést nem támogatta

A baloldal se a nyugdíjemelést, se a rezsicsökkentést nem támogatta – reagált a Fidesz Korózs Lajos (MSZP) csütörtöki nyilatkozatára, amelyben 4,5 helyett tíz százalékos nyugdíjemelést javasolt.

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott: az a baloldal “prédikál nyugdíjakról”, amelyik kormányzása idején elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztotta a nyugdíjakat, és háromszorosára emelte nekik a gáz árát.
A Fidesz szerint a baloldal az elmúlt években nem szavazott meg egyetlen nyugdíjasokat segítő intézkedést sem, sőt el akarja törölni a rezsicsökkentést, miközben teljes erővel támogatja az energiaárrobbanást okozó brüsszeli szankciókat. Ha a baloldal kormányozna – írták a közleményben – akkor a magyar nyugdíjasok rezsije átlagosan most havi 181 ezer forinttal lenne magasabb.
A kormány a mostani szankció okozta gazdasági válságban is biztosítja a nyugdíjak inflációkövető emelését, a nyugdíj idén már harmadik alkalommal emelkedik, a januári és júliusi nyugdíjemelés után a novemberi 4,5 százalékos nyugdíjkiegészítés újabb havi 7660 forintos emelést jelent egy átlagnyugdíj esetén – hangsúlyozta közleményében a Fidesz.