Németh Szilárd: a rezsicsökkentés védi a magyar családokat

A tízéves rezsicsökkentés megfizethető áraival védi a magyar családokat – hangsúlyozta Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára kedden a Századvég Rezsi Konferencia című rendezvényen, Budapesten.

Kiemelte: a rezsicsökkentésnek köszönhetően az Európai Unióban a magyar háztartások fizetik a legalacsonyabb villamos energia árat, és a magyar családok jutnak hozzá legolcsóbban a földgázhoz is.
A konferencián Németh Szilárd felidézte, hogy Magyarországon a rezsicsökkentést megelőzően jelentősen nőtt a háztartási villamosenergia és a gáz ára.
Ismertette, hogy a lakossági villamosenergia ára 2012 és 2014 között 24,58 százalékkal csökkent, majd 2015 után nem változott. A lakossági gáz ára pedig 2012 és 2014 között 25,21 százalékkal mérséklődött, és 2015 után szintén változatlan maradt.
Hozzátette, ha ismét a baloldal és “Gyurcsány emberei” kerülnének hatalomra, megszüntetnék a rezsicsökkentést, és a mostaninak a többszörösébe kerülne az energia a lakosságnak.
Németh Szilárd a rezsicsökkentés kedvező hatásai közé sorolta egyebek mellett azt, hogy kevesebb lett a lakossági tartozás és a szolgáltatás kikapcsolása, továbbá csökkent a közműcégeknél a fogyasztói panaszok száma is.
Németh Szilárd kitért arra, hogy a magyar rezsicsökkentést Brüsszel is támadta, ugyanakkor a magyarok elsöprő többsége a nemzeti konzultációban támogatta az intézkedést. Április 3-án a magyar állampolgárok arról is döntenek, hogy megvédik a rezsicsökkentést – mondta Németh Szilárd.