Varga Judit: újabb fronton támadják a gyermekvédelmi törvényt

Újabb fronton támadják a magyar gyermekvédelmi törvényt – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ötévente minden állam emberi jogi helyzetét megvizsgálja, most többek között Magyarországon van a sor. Ebben az amúgy rendkívül átpolitizált folyamatban minden állam ajánlást tehet a vizsgált országnak – közölte a miniszter.
Hozzátette, Magyarország a sok pozitív visszajelzés mellett több olyan ajánlást is kapott, amelyben nyíltan támadják a nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvényt. Hatályon kívül helyeznék a törvényt arra hivatkozva, hogy az “megtiltja az LMBTQ-propaganda népszerűsítését kiskorúak körében” – olvasható Varga Judit Facebook-oldalán.
A miniszter a témában feltöltött videóban úgy fogalmazott: “elfogadhatatlannak tartjuk az olyan, ajánlások köntösébe bújtatott politikai támadásokat, amelyek egyoldalú információkra és szándékos félreértelmezésekre épülnek, s amelyek alkotmányos identitásunk alapvető elemeit kérdőjelezik meg”.
“Felháborító, hogy bizonyos országok a balliberális nyomásnak behódolva nemzetközi NGO-k álláspontját visszhangozzák, miközben figyelmen kívül hagyják hazánk Alaptörvényét vagy éppen az Európai Unió Alapjogi Chartáját.”
“A magyar kormány kiáll a gyermekek és szülők jogai mellett és visszautasítja ezeket az ideológiailag elfogult ajánlásokat. Álláspontunk világos: a magyar gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele, hiszen az kizárólag a szülők felelőssége. Ezt pedig a világ valamennyi országának tiszteletben kell tartania” – jelentette ki videójában Varga Judit.